Uşak Belediyesi'nin İsmetpaşa Caddesi için düzenlediği proje yarışması sonuçlandı

Uşak Belediyesi'nin kentin en işlek caddesi İsmetpaşa Caddesi'ni yeniden düzenlemek amacıyla açtığı "İsmetpaşa Caddesi ve Çevresi Ulusal Mimarlık, Kentsel Tasarım Fikir ve Proje Yarışması" sona erdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 00:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yarışmada dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreni ve kolokyuma Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın yanı sıra Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil, yarışmaya katılan mimarlar ve davetliler katıldı. Ödül töreni ve kolokyumunda konuşan Ali Erdoğan, şehrin imajını değiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kentin geçmişten bu yana tek bir cadde üzerinde gelişimini devam ettirmesi nedeni ile sıkıntı yaşandığını dikkat çeken Erdoğan mimarlık proje yarışmaları ile değişimi hızlandırmak istediklerini belirtti.

Birinci gelen projeyi 2 yıl içinde bitirmek istediklerine vurgu yapan Erdoğan, "Projeye 2013 yılında start vererek kısa sürede bitireceğiz. Bu çalışmayı gelecek yılın hedefleri arasına aldık" dedi.

Tasarım yarışmaları ile en iyiye ulaşarak şehri yaşanabilir hale getirmeyi hedeflediklerinin altını çizen Erdoğan, yarışmaların şehrin tanıtımı içinde önemli katkı sağladığını anlattı. Daha önce aynı yöntemle yeni otogarın tasarımını da belirlediklerini de dile getiren Başkan Erdoğan, yakın zamanda yarışma ile belirlenen yeni otogarın ihalesine çıkacaklarını kaydetti.

Törende konuşma yapan Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil ise Uşak'ta 14 ayda 3 proje yarışması yapıldığını söyleyerek projelerden 2 tanesinin Uşak Belediyesi tarafından yapılmasının sevindirici olduğunu iade etti.

Konuşmaların ardından ödül töreni ve kolokyuma geçildi. Yarışmada birinci gelen Mimar Nihat Eyce ve ekibine, ikinci gelen Mimar Tunahan Koç ve ekibine, üçüncü gelen Mimar Nevzat Oğuz Özer ve ekibine plaketlerini Belediye Başkanı Ali Erdoğan verdi. Danışman jüride bulunan Başkan Ali Erdoğan'a ise plaketini Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş verdi. Plaket töreninin ardından projeler tanıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber